Nieuwsbericht

Bezorging politie-uniformen toch 'waardetransport'

De politie laat uniformen voortaan niet meer met de gewone post bij hun medewerkers bezorgen. Veel politie-uniformen verdwenen voorheen voordat ze op het bezorgadres aankwamen en belandden mogelijk in de handen van criminelen.
De politiebond ANPV trok eerder dit jaar aan de bel. Er ging vorig jaar 41 keer iets mis bij de bezorging van de uniformen. In sommige gevallen lieten bezorgers ze open en bloot achter in het portiek van het bezorgadres.
Zowel dit jaar als vorig jaar kwam het voor dat criminelen kleding van de politie droeg tijdens overvallen of ontvoeringen.

"Pakketten verdwenen, werden bij de buren afgegeven en bleken niet voldoende anoniem"', geeft Gerrit den Uyl, directeur van het Politiedienstencentrum vandaag toe in het Algemeen Dagblad. "De veiligheid moest vergroot."
Lees ook: Schoten gelost bij woningoverval door nepagenten
Het huidige bezorgen via de PostNL stopt daarom Politiemensen kunnen vanaf 1 juli kiezen of ze hun uniform ophalen bij een politiebureau, of het via de beveiligde transportdienst Mikropakket thuis laten bezorgen.

Deel via:

Meer misdaadnieuws