Nieuwsbericht

Bredase advocaat opgepakt voor handel in wapens en drugs

Advocaat Bart V. is dinsdagavond aangehouden in Amsterdam. De 43-jarige advocaat uit Dongen met een kantoor in Breda wordt verdacht van handel in vuurwapens en drugs. Ook twee mannen uit Sint Willebrord (30 en 70 jaar) zijn aangehouden. De politie kwam de mannen op het spoor tijdens een langlopend onderzoek.

Doorzoekingen
Op zoek naar bewijs doet de recherche dinsdagavond onderzoek in het kantoor van de advocaat, een bedrijfspand in Breda, twee woningen in Sint Willebrord en een garagebox in Roosendaal.
De advocaat werd in juni geschorst en vorig jaar werd hij aangehouden voor een relationeel incident. Hij kreeg ook een klacht voor de slechte verdediging van een cliënt.
Daarnaast had hij bewijsstukken opgeslagen in een huis dat hij verhuurde aan anderen. De documenten waren voor iedereen te zien, wat in strijd is met de verplichte geheimhouding.

'Dit is heftig'
Advocaat Mark Nillesen is niet te spreken over het wangedrag van de gearresteerde Bart V. "Hij schaadt in z'n eentje de hele beroepsgroep", aldus Nillesen. "Hij stond al op vijf voor twaalf en dan word je er gewoon uitgeknikkerd. Handel in wapens en drugs, dat is erg heftig."

Deel via:

Meer misdaadnieuws