Nieuwsbericht

Captain No Surrender opgepakt

No Surrender-captain Henk Kuipers uit Emmen is vanochtend opgepakt door de politie. Hij wordt verdacht van mishandeling, afpersing, bedreiging, diefstal met geweld en valsheid in geschrifte.
De strafbare feiten waar de leider van motorclub No Surrender van wordt verdacht, zouden zowel binnen de motorclub als daarbuiten hebben plaatsgevonden in de periode van 2014 tot en met 2017.

Mishandeling, afpersing en diefstal
Kuipers wordt ervan verdacht tenminste acht leden te hebben mishandeld, bestolen en afgeperst. Zij zouden zich in zijn ogen niet hebben gehouden aan de clubregels. "Nadat de ex-leden met bad standing uit de club werden gezet, moesten zij boetes betalen van duizenden euro's en/of waardevolle goederen inleveren", zegt politiewoordvoerder Paul Heidanus. "Dit lijkt op een verdienmodel van de club."

'Incassobureau'
Daarnaast wordt Kuipers ervan verdacht tenminste drie ondernemers te hebben benaderd om af te persen. Hij zou in deze zaken zijn opgetreden als een soort incassobureau. De incasso’s gingen echter gepaard met bedreigingen en werden soms uitgevoerd in clubkleding.

Naast Kuipers is ook een 59-jarige man uit Sneek aangehouden. Hem wordt verweten dat hij in 2014 en 2015 de leider van No Surrender inzette voor het oplossen van zakelijke conflicten en het doen van incasso’s. Hij zou hebben geweten dat er sprake was van een strafbare aanpak.

Clubhuis gesloten
Justitie doet al langer onderzoek naar criminele activiteiten binnen No Surrender. Eerder werd het clubhuis van de motorclub in Emmen gesloten. Uit onderzoek bleek dat er onder meer in harddrugs werd gehandeld en dat dit hier ook werd gebruikt.

Daarnaast waren er aanwijzingen voor ernstige geweldsmisdrijven.

Journalist doet aangifte van bedreiging
Afgelopen week deed misdaadjournalist John van de Heuvel nog aangifte tegen No Surrender. Hij zou door leden van de motorclub zijn bedreigd. Captain Henk Kuipers deed dit af als een leugen. "Die man vertelt allemaal leugens", zei hij tegen RTV Drenthe. Maar volgens de politie heeft deze zaak niets met de aanhouding te maken.

Deel via:

Meer misdaadnieuws