Nieuwsbericht

Geliquideerde man Rotterdam is Belgische drugscrimineel

De man die om het leven kwam nadat hij vrijdagavond in Rotterdam was neergeschoten is volgens Belgische media Samir B. uit Deurne. B. is een veroordeelde Belgische drugscrimineel die coke smokkelde vanuit de haven van Antwerpen.

Informant
De Nederlandse politie kon afgelopen weekeinde al melden dat het om een man uit België ging. De krant Het Laatste Nieuws bericht vandaag dat het om Samir B. moet gaan, een drugscrimineel die in 2015 nog werd veroordeeld tot drie jaar cel. De krant baseert zich in haar berichtgeving op ‘bronnen in de stad Antwerpen’. Die vertelden de krant zelfs dat Samir B. vermoord is, omdat hij een ‘informant van de politie zou zijn’. De man zou om aan zijn gevangenisstraf in België te ontkomen, eerder naar Nederland zijn gevlucht.

Coke
De Gazet van Antwerpen meldt dat Samir B. was betrapt in de haven van Antwerpen met een lading coke van 56 kilo. De rechter veroordeelde hem hiervoor, samen met een man uit Wilrijk, die 9 jaar kreeg. Deze 35-jarige Michael H. werd door de rechter gezien als de organisator van het ‘uithalen’ van de coke door een aantal mannen, die ook straffen kregen. De Gazet claimt dat Samir B. juist de leider van de organisatie was.

Supermarkttas
Meerdere kogels maakten vrijdag rond half elf in de avond een einde aan het leven van Samir B., die nog wel aanspreekbaar was voor de politie na de aanslag op zijn leven in de Socratesstraat in Rotterdam. De man stief zondag alsnog aan zijn verwondingen. Getuigen zagen na de schietpartij een donkere man met een rode supermarkttas de crime scene verlaten. De politie in Rotterdam is inmiddels een groot onderzoek gestart, en probeert onder meer via bewakingscamera’s de dader te achterhalen.

Deel via:

Meer misdaadnieuws