Nieuwsbericht

Gezochte crimineel gepakt bij verkeerscontrole

De politie heeft gistermiddag de 25-jarige Soufyan M. opgepakt tijdens een verkeerscontrole op de Ookmeerweg in Amsterdam Osdorp. M. stond op de Nationale Opsporingslijst vanwege een openstaande gevangenisstraf van vier jaar. M. werd dit jaar veroordeeld voor een dodelijke woningoverval aan de Crooswijkseweg in Rotterdam in juli 2016. Bij die overval werd de 35-jarige bewoner doodgeschoten. Sinds zijn veroordeling was Soufyan M. voortvluchtig.

Niet meer achterom kijken
Maar gisteren werd hij dus opgepakt. Op de Ookmeerweg kreeg de bestuurster van een personenauto een stopteken van een agent. De eigenaresse van de auto kwam namelijk meerdere keren in de systemen van de politie voor. De agent die de wagen controleerde zag dat er een man naast haar zat en herkende Soufyan M. meteen. M. ontkende in eerste instantie maar hield dat niet vol. Volgens de politie zou hij toegegeven hebben, opgelucht te zijn dat hij niet meer 'achterom' hoefde te kijken.

De dynamische verkeerscontrole werd gehouden door het Flexteam West en het basisteam Nieuw West Noord. Bij een dergelijke eerdere controle werd in dezelfde wijk ook al de vuurwapengevaarlijke Luciano D. door de politie opgepakt.

Deel via:

Meer misdaadnieuws