Nieuwsbericht

Hacker steelt wachtwoorden

Een 25-jarige Bosschenaar is opgepakt omdat hij vermoedelijk de wachtwoorden van tientallen mensen heeft gestolen om op hun naam spullen te bestellen. De man zou ruim veertig slachtoffers hebben gemaakt, die gemiddeld voor 1000 euro zijn gedupeerd. Een cybercrimeteam hield hem dinsdag aan. De slachtoffers hadden accounts bij een postorderbedrijf en kregen rekeningen van spullen die zij nooit hadden besteld. Het gaat om onder meer mobiele telefoons, televisies en andere dure elektronische apparaten.

Handlanger haalde pakketjes op
De hacker liet de bestellingen afleveren bij bezorgpunten door het hele land. Een handlanger haalde de pakketjes op. De spullen werden daarna zo snel mogelijk doorverkocht aan tweedehands winkels. De eerste gedupeerden meldden zich in het najaar van 2017 bij de politie.

De 25-jarge Bosschenaar wordt verdacht van oplichting en computervredebreuk. De politie heeft een tweede verdachte op het oog. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Ook wordt verwacht dat het aantal gedupeerden nog zal oplopen.

De politie heeft ook locaties in Den Bosch en Rotterdam doorzocht. Daar namen agenten computers en tientallen simkaartjes in beslag. Het cybercrime-team raadt mensen aan om geen wachtwoord, maar een wachtzin te gebruiken en die regelmatig te wijzigen.

Deel via:

Meer misdaadnieuws