Nieuwsbericht

Merkbrillen gestolen bij ramkraak Pearle

Op een winkel van Pearle Opticiens aan het winkelcentrum Mosveld in Amsterdam Noord is vannacht een ramkraak gepleegd. De pui werd met een auto ingereden, waarna een groot aantal brillen werden gestolen. Getuigen hoorden rond 04.55 uur een hoop lawaai en zagen dat een zwarte auto de pui van de brillenwinkel had geramd. Na de diefstal gingen zeker drie verdachten er met zowel de auto als op een scooter vandoor. De vluchtauto werd kort daarop teruggevonden op de Wingerdweg.
De politie kon aan de hand van een signalement in de omgeving een 19-jarige Amsterdammer aanhouden. Met meerdere politie-eenheden en een politiehelikopter werd gezocht naar de andere twee verdachten en de scooter, maar zij zijn niet gevonden.
Volgens de eigenaresse van de winkel zijn er 65 merkzonnebrillen gestolen. 'Ze zijn echt voor de dure merken gegaan zoals Ray Ban en Armani. De goedkope spullen hebben ze laten liggen.' Volgens de vrouw is er mogelijk een bende actief die het op de merkbrillen heeft voorzien.
De schade aan de pui van de winkel is groot. Het gebied rondom de winkel is door de politie afgezet voor onderzoek. De auto met buitenlands kenteken is de door de politie in beslag genomen. Vermoedelijk is de auto gestolen. De recherche vraagt getuigen zich te melden.

Deel via:

Meer misdaadnieuws