Nieuwsbericht

Mogelijk liquidatie verijdeld: 'Duo zat gewapend in gestolen BMW'

De politie lijkt vorige week donderdagavond in Almere op het nippertje een liquidatie te hebben verijdeld. Opvallend: terwijl het buiten nog hoogzomer was, droeg een van de gewapende verdachten een muts. Een arrestatieteam hield de twee mannen van 32 en 45 jaar aan op de Hogering in Almere. De recherche denkt dat ze op weg waren om een bekende Amsterdamse crimineel te liquideren.

Amsterdamse criminelen
'Zowel de verdachten als het potentiële slachtoffer zijn bekenden uit het Amsterdamse criminele milieu', verklaart recherche-chef Olivier Dutilh. 'Ze zijn bij de politie bekend vanwege eerdere, zware misdrijven'. De twee verdachten zaten in een gestolen BMW. De mannen waren gewapend, één van hen droeg dubbele kleding en plastic handschoenen. De bestuurder van de auto droeg een muts en had ook plastic handschoenen bij zich.

Maanden onderzoek
De politie had de verdachten al maanden op de korrel. Tijdens een lopend onderzoek kwam er bij de recherche informatie binnen dat het potentiële slachtoffer voor zijn leven moest vrezen.
Op een bepaald moment kreeg de politie zicht op een auto die mogelijk gebruikt zou worden door de verdachten. Toen het voertuig donderdag 1 juni in beweging kwam en in de richting van het vermoedelijke doelwit reed, besloot de politie in te grijpen. Een arrestatieteam heeft het duo donderdagavond laat van de weg geplukt.
Ondergedoken
De recherche hield later die nacht ook nog een 39-jarige vrouw aan in Almere. Zij wordt ook verdacht van betrokkenheid bij het moordplan. Alle drie de verdachten zitten nog vast.
Het potentiële slachtoffer woonde eerder in Amsterdam, maar hij was volgens de politie uitgeweken naar Almere, omdat hij al eerder gevaar zou hebben gelopen. Overigens verblijft de man op dit moment niet meer op zijn adres in Almere voor zijn eigen veiligheid en de veiligheid van zijn omgeving.
Volgens Het Parool is het vermeende doelwit de 28-jarige M. el J., een Amsterdammer opgegroeid in de Diamantbuurt. Hij was eerder dit jaar al gewaarschuwd voor een dreigende aanslag, dat gebeurde anderhalve week nogmaals.

Deel via:

Meer misdaadnieuws