Nieuwsbericht

'Nabil Amzieb was zelf ook betrokken bij liquidatie in Krommenie'

Het vermoeden bestond al lange tijd, zowel op straat als bij de recherche, Nabil Amzieb zat veel dieper in het criminele milieu dan gedacht. Hij was waarschijnlijk één van de schutters die in 2015 Eaneas Lomp in Krommenie doodschoot.

In een uitgebreid verhaal doet Het Parool uit de doeken hoe het allemaal precies zit. Slachtoffer en vermeend schutter zijn dus al overleden. De 23-jarige Amzieb zelf werd in maart 2016 vermoord, zijn hoofd werd voor waterpijpcafé Fayrouz in Zuid neergelegd. Na zijn dood leek het er op dat Amzieb geen zware jongen was. Geliefd in de buurt, had nog niet zo heel lang daarvoor een ROC-opleiding afgerond en een grote groep familie en vrienden hield na zijn dood een stille tocht.

Uit het onderzoek zou blijken dat Amzieb samen met een tweede schutter, Hicham M., mogelijk verantwoordelijk is voor de dood van Lomp. De twee zouden naar Krommenie zijn gereden door de inmiddels geliquideerde Mitchell Jansen, net als Amzieb opgegroeid op Kattenburg. De nieuwe informatie is volgens de krant afkomstig uit de gekraakte PGP-telefoons. Hicham M. ontkent elke betrokkenheid, hij zit momenteel vast in het onderzoek naar een andere liquidatie.

Deel via:

Meer misdaadnieuws