Nieuwsbericht

Plofkraak in Oss

Op een geldautomaat in winkelcentrum De Ruwert in Oss is in de nacht van zondag op maandag een plofkraak gepleegd. De automaat zat aan de buitenkant en is rond drie uur ‘s nachts uit de gevel geblazen. Of de daders iets buit hebben gemaakt, is niet bekend.
Omwonenden van de automaat aan het Sterrebos schrokken wakker van een harde knal. Toen ze gingen kijken zagen ze een donkere Audi met hoge snelheid wegrijden. De politie bevestigt dat dit vluchtauto was van de daders. Hoe groot de schade precies is, is niet duidelijk. Specialisten hebben gekeken of er explosiegevaar was en onderzoek gedaan.
Het is de vierde plofkraak in de omgeving in een paar maanden tijd. Vorige week werd er ook al een flappentap in Heesch opgeblazen. Ook in Geffen en Vinkel werd eerder al toegeslagen.

Maatregelen
De Rabobank nam extra maatregelen na alle kraken. De pinautomaten gaan ’s nachts op slot. Rond elf uur komt er een grote stalen plaat met hangslot voor. Rond zes uur in de ochtend gaan de pinautomaten weer open. Of dit ook al zo was bij de automaat aan het Sterrebos is niet bekend.

Deel via:

Meer misdaadnieuws