Nieuwsbericht

Politie looft 20.000 euro uit voor gouden tip moord op Youssef El Kahtaoui

Het programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan een dodelijke schietpartij uit 2015 in De Clercqstraat in Amsterdam, waarbij de 25-jarige Youssef El Kahtaoui om het leven kwam. De politie is op nog steeds op zoek naar de dader en looft een beloning van 20.000 euro uit voor de gouden tip.

'Het laat ons niet los', aldus een woordvoerder. De zaak is dan ook extra schrijnend omdat het slachtoffer onschuldig blijkt te zijn. Samir Z. zou volgens het Openbaar Ministerie vermoedelijk het doelwit moeten zijn, maar de 25-jarige El Kahtaoui uit Zaandam werd geraakt. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.
Bij de schietpartij vlogen de kogels in het rond. De auto van El Kahtaoui werd daarbij bijna geraakt, waarop hij voor het stoplicht uit zijn auto stapte. Terwijl hij richting de schutters liep, werd hij neergeschoten.

Sishalounge
De politie verwacht dat de schietpartij te maken heeft met een voorval in een sishalounge. Twee donkergetinte mannen kwamen daar met een vuurwapen naar binnen gelopen, maar verlieten de sishalounge halsoverkop nadat iemand op hen begon te schieten. Dat hebben getuigen gemeld.
Eén van de mannen viel, waarbij het vuurwapen per ongeluk af ging en rakelings langs de auto van het slachtoffer zou zijn gegaan. De politie is nu onder meer op zoek naar een man die langs de sishalounge loopt, op het moment dat de gewapende mannen daar binnen zijn. Naar verwachting is hij getuige van het voorval in de sishalounge, want hij zet het onmiddellijk op een rennen.

Beelden
De politie zoekt daarnaast naar mensen die mogelijk beelden hebben gemaakt met hun telefoon. Bovendien kunnen mensen zich melden die de vluchtscooter van de daders hebben gesignaleerd. Het gaat om een gestolen Beverly Piaggio 500 met een aparte uitlaat van Gran Turismo.
Lees ook: Justitie heeft volledig dna-profiel van schutter 'onbedoelde' liquidatie De Clercqstraat
Met de aanvullende tips hoopt de politie meer over de dader te weten te komen. Eerder deze week kreeg justitie al een nieuwe onderzoeksmogelijkheid, toen er met behulp van dna een profiel van de dader kon worden opgesteld. Het dna zat op een kogel die eerst de verdachte raakte en vervolgens in een deurpost was achtergebleven.

Deel via:

Meer misdaadnieuws