Nieuwsbericht

Seriemoordenaar probeerde zichzelf om te brengen in cel

De man die verdacht wordt van drie gruwelijke moorden op prostituees, de Amsterdammer Sjonny W. (44), heeft zichzelf bijna om het leven gebracht in zijn cel in de PI Zaanstad. Medegedetineerden spreken van een bloedbad in zijn cel. Dat melden tipgevers uit de gevangenis aan De Telegraaf. De advocaat van de W. wil om privacyredenen geen reactie geven. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) komt later deze ochtend met een reactie.

Het incident gebeurde woensdag, nadat W. enige tijd om onduidelijke redenen in het Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC) van het justitieel complex had doorgebracht. Kennelijk waren er zorgwekkende signalen over zijn psychische toestand.

Verschrikkelijk tafereel

„Toen hij terugkeerde riepen gedetineerden op de afdeling Oost ’Sjonny! Sjonny!’. Inmiddels wist iedereen wie hij was”, zo laat een van de gedetineerden weten.

Bij terugkomst sloeg hij eerst een aantal malen hard met zijn hoofd tegen de muur. Later sneed hij met een scherp voorwerp in op zijn polsen en lies. Gevangenispersoneel trof een verschrikkelijk tafereel aan in zijn cel. Het is een raadsel hoe hij aan het scherpe voorwerp kwam.

Wie is Sjonny W. precies?
Een van de nabestaanden van een vrouw die door Sjonny W. zou zijn omgebracht reageert erg ontstemd. „Hoe kon dit gebeuren? Het mag niet zo zijn dat je na al die jaren een verdachte oppakt voor een serie moorden en dat hij zo makkelijk aan vervolging kan ontsnappen.”

Sjonny W. wordt verdacht van drie moorden op prostituees, namelijk die op Monique Roossien (2003). Mirela Mos (2004) en Sabrina Oosterbeek (2017). De politie kijkt naar de betrokkenheid van de huisschilder bij nog meer moorden.

Deel via:

Meer misdaadnieuws