Nieuwsbericht

Tienermeisjes geschorst na zware mishandeling Eindhoven

Het Christiaan Huygens College in Eindhoven heeft twee 15-jarige leerlingen geschorst. Dat bevestigt locatiedirecteur Debby Verhoeve tegenover Omroep Brabant zondag. De meisjes zouden woensdag medeleerlinge (15) hebben mishandeld. Het incident werd gefilmd. Het slachtoffer liep een zware hersenschudding op. Ook heeft ze een dikke neus en een gekneusde enkel. Het is nog niet duidelijk wanneerze terug naar school kan, vertelt directeur Verhoeve van de locatie Broodberglaan. "Ik heb haar pas gesproken. Het lijkt er op dat haar neus is gebroken." De leerlinge heeft aangifte gedaan.

Nog niet definitief van school
Verhoeve zegt erg geschrokken te zijn van het filmpje. "Het filmpje is uitermate schokkend. Het gaat hier om ontoelaatbaar gedrag. Ik hem daarom meteen het verzoek bij de algemeen directeur ingediend om de leerlingen te laten verwijderen."

De school beraadt zich nog over de definitieve straf. Algemeen directeur Martin van den Berg heeft maandag of dinsdag een gesprek met de ouders van de leerlingen. Afhankelijk van dat gesprek zal worden geoordeeld of ze mogen blijven of definitief van de school moeten. "Hun gedrag is niet goed te praten, maar ze staan nu zoveel in de schijnwerpers." Volgens de directeur moeten de meiden vanwege hun leeftijd de kans krijgen van hun fout te leren.

Wiet gestolen
De schokkende beelden van de mishandeling verschenen deze week op internet. Al snel bleek dat de meisjes leerlingen zijn van het Christiaan Huygens College in Eindhoven. De mishandeling zou vlakbij de school hebben plaatsgevonden onder schooltijd. In het filmpje is te horen dat de meisjes boos zijn, omdat het andere meisje wiet van hen gestolen zou hebben.

Deel via:

Meer misdaadnieuws