Nieuwsbericht

Tientallen invallen tijdens grote anti-drugsactie: recordvangst xtc-grondstoffen

De politie heeft op tientallen locaties in Brabant invallen gedaan. Deze Operatie Impact, zoals de politie het noemt, is een groots opgezette actie tegen de productie van synthetische drugs. In Waspik zijn grondstoffen gevonden waar voor miljoenen aan xtc of amfetamine van kon worden gemaakt. Ook zijn er meerdere aanhoudingen verricht.
Tijdens Operatie Impact werden gedurende de gehele dag diverse grondstoffen gevonden voor de productie van amfetamine en andere drugs. De grootse vondst was in Waspik. Daar werd ruim 49.000 liter formamide aangetroffen, een van de grondstoffen voor de productie van xtc en amfetamine.

Grootste vondst ooit in Brabant
Die vondst in Waspik is direct de grootste grondstoffenvondst ooit in Brabant en een van de grootste in Nederland. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie had hier voor miljoenen euro's aan amfetamine van gemaakt kunnen worden.

In Mariahout werd platinapoeder gevonden. Ook werden een loods en huis in Tilburg doorzocht. In de loods werd een mobiel drugslab gevonden. Ook zouden hier drie boten zijn gevonden, waarvan er in minimaal één grondstoffen voor de productie van drugs zijn gevonden. De eigenaar van de loods is aangehouden.

In het huis, dat ligt aan de Churchillaan, werd een vriezer met vermoedelijk grondstoffen aangetroffen en een aantal zakken met een nog onbekend poeder.

In Weert werden nog vier drukvaten in een garage gevonden die worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs.

Deel via:

Meer misdaadnieuws