Nieuwsbericht

Twintig arrestaties na rellen met voetbalhooligans in Utrecht

Vermoedelijk voetbalsupporters zijn zaterdagavond met elkaar en omstanders op de vuist gegaan in de Anton Geesinkstraat in Utrecht, in de wijk Ondiep. Omstanders melden dat het leek 'alsof er een oorlog was uitgebroken'. De mobiele eenheid greep in. De politie heeft twintig mensen aangehouden.
Een woordvoerder van de politie meldt dat het op verschillende plekken in Utrecht zaterdagavond onrustig was. De ongeregeldheden verplaatsten zich rond middernacht naar een wegrestaurant bij de A12, waar mensen met elkaar op de vuist gingen. Toen de politie arriveerde sloegen de relschoppers op de vlucht. Ze liepen onder meer over de rijbaan, waardoor de politie de snelweg tijdelijk liet afsluiten. Na een half uur lukte het om iedereen van de snelweg te krijgen en ging de A12 weer open. De afrit De Meern bleef iets langer dicht. Bij de schermutselingen zou ook een gewonde zijn gevallen. De woordvoerder weet niet van welke club de supporters waren. Volgens hem is de rust inmiddels teruggekeerd. Ook Rijkswaterstaat meldt dat alle afsluitingen zijn opgeheven.

Meubilair
Volkomen onverwacht troffen zo'n tachtig hooligans van vermoedelijk FC Utrecht en ADO Den Haag elkaar eerder die avond rond negen uur in de Anton Geesinkstraat ter hoogte van café Murk en begonnen ze te vechten. Er werd met straatmeubilair, terrasstoelen, tafels en vuurwerk gegooid. Daarbij raakten ook geparkeerde auto's beschadigd. Het terras van ijssalon Lucia moest het goeddeels ontgelden.

De politie was massaal op de been, onder meer met de mobiele eenheid. De hooligans werden uiteengedreven en trokken de binnenstad in. De Anton Geesinkstraat was afgesloten. Ook zette de politie een helikopter in.

Deel via:

Meer misdaadnieuws