Nieuwsbericht

Zakenman Van Hout vermoord in Neerpelt

In het Belgische Neerpelt is een donderdagochtend een man dood in zijn woning aangetroffen. De politie gaat er vanuit dat hij door geweld om het leven is gebracht. Het zou volgens meerdere bronnen gaan om de Nederlandse eigenaar van een bedrijf uit Son en Breugel. Omdat de man niet op zijn werk was komen opdagen, raakten familieleden en collega’s ongerust. De man werd in zijn kapitale villa in Neerpelt aangetroffen in een grote plas bloed. Getuigen in Belgische media zeggen dat zijn keel zou zijn doorgesneden. Het zou gaan om Marcel van Hout, eigenaar van het bedrijf Universal BV. Het bedrijf is onbereikbaar ’vanwege familieomstandigheden’.

John Mieremet

In Neerpelt wonen veel Nederlanders. Zo had ook de geliquideerde crimineel John Mieremet er een huis. Het parket van Limburg onderzoekt nu de dood en kan nog geen commentaar geven. Inmiddels is er ook contact geweest over de zaak met de Nederlandse politie.

Plas bloed

Een buurtbewoner reageert geschokt op het nieuws tegenover Het Belang van Limburg. „De ex-vrouw van het slachtoffer kwam woensdagavond in tranen aangelopen”, klinkt het. “Ze had hem in zijn huis gevonden.”

Volgens de man was er argwaan ontstaan nadat het slachtoffer de hele dag niet op zijn werk was geweest.

Ook andere buurtbewoners kunnen het moeilijk vatten. „Toen we hoorden van dit gruwelijke misdrijf, konden we het moeilijk geloven. Hij was zo’n vriendelijke man”, luidt het. „Je kon absoluut niet vermoeden dat iemand hem iets zou willen aandoen. Het is angstaanjagend en verschrikkelijk voor zijn familie.”

Deel via:

Meer misdaadnieuws