Straffen en eisen

15 jaar cel geëist voor dood Yasmeen

Justitie heeft 15 jaar cel geëist tegen Rotterdammer Adeel D. voor de dood van zijn vrouw Yasmeen. Tegen de twee andere verdachten is voor de rechtbank in Rotterdam een jaar en een half jaar cel geëist.
Yasmeen verdween in januari vorig jaar. Een maand later werd haar lichaam gevonden in de bossen bij het Drentse Ruinen. Ze bleek te zijn gewurgd. Haar stoffelijk overschot was in een tapijt gerold.

In de rechtbank bleek donderdag dat Adeel D. eerder probeerde om bij zijn vrouw Yasmeen de keel dicht te knijpen. De Rotterdammer van Pakistaanse origine blijft ontkennen dat hij Yasmeen van het leven heeft beroofd. Volgens hem was haar dood 'een ongeluk'. Het koppel zou ruzie hebben gehad.

Importbruid
De 25-jarige moeder van twee jonge kinderen was een zogeheten 'importbruid' uit Pakistan. Samen met Adeel woonde ze in bij haar schoonfamilie. Het huwelijk was slecht en Yasmeen zou als huisslaaf zijn behandeld. "Mijn hart zegt dat ik naar een plaats moet vluchten waar niemand deze familie kent", appte ze.

Adeel schreef in 2014 een brief aan de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND. Daarin meldde hij dat zijn relatie met Yasmeen over was en dat zij teruggestuurd kon worden naar Pakistan. Yasmeen zou doodsbang zijn geweest dat zij zonder de kinderen het land uit moest.

Hoe diep is de Maas
Kort voor haar dood blijkt Adeel op zijn telefoon gezocht te hebben naar informatie over cyanide en gif. Ook zocht hij uit hoe diep de Maas bij Rotterdam was.

Adeel verklaarde aanvankelijk dat hij na Yasmeen's dood in Antwerpen was. Maar uit zijn telefoongegevens is vast komen te staan dat hij wel degelijk twee keer in Drenthe was. Daar heeft hij een kuil gegraven, gaf hij donderdagmiddag toe.

In de bossen bij Ruinen waren ook twee handlangers van Adeel aanwezig. De verdachte verklaarde eerst dat zij hem hadden geholpen, maar tijdens het proces zei Adeel dat hij de kuil alleen gegraven had.

Deel via:

Meer straffen en eisen 

Strafmaat