Straffen en eisen

28 jaar celstraf geëist voor dubbele moord Hellevoetsluis

Justitie eist straffen tot 28 jaar cel voor een dubbele moord aan de Branding in Hellevoetsluis. Daar werden op Tweede Kerstdag van het vorig jaar een 22-jarige man en zijn 29-jarige oom doodgeschoten. Drie mannen staan terecht. De hoofdverdachte heeft bekend dat hij een vuurwapen heeft gebruikt. Hij zou zijn belaagd door familie van de slachtoffers. Hij zegt niet gericht te hebben geschoten.

Fatlison P.: "Ik liep van de Aldi door de Branding, toen kwamen er mensen uit een steeg op mij af, met een ijzeren buis. Toen heb ik geschoten." Op de vraag van de rechter waarom hij een wapen droeg, wilde hij niet ingaan. "Ik voelde mij niet veilig."

Gluren

Vlak voor de schietpartij, was Fatlison samen met medeverdachte Alason G. voor de woning aan de Branding gesignaleerd. Volgens meerdere familieleden gluurden zij naar binnen en riepen "Jullie zijn de lul, we schieten jullie kapot!"
Volgens justitie gaat het om wraak van Fatlison P. Hij zou in de nacht van 25 op 26 december hebben gevochten met leden van de familie van de Branding. Daarbij is ook geschoten: in de auto waar Fatlison P. zat, is een kogelgat gevonden. Maar onduidelijk is, wie de schutter was.

Ontkent

Tegen medeverdachte Alason G.is woensdag 25 jaar cel geëist. Hij ontkent. "Ik ben in die straat geweest, maar ben doorgelopen. Ik heb hier niets mee te maken." Een derde verdachte, die in een auto zat, hoorde een jaar cel tegen zich eisen.
Tijdens de zitting legden de nabestaanden van de slachtoffers verklaringen af. De moeder van het 22-jarige slachtoffer vertelde hoe zij haar zoon op straat zag liggen. "Ik werd helemaal gek en riep 'Niet weggaan! Niet weggaan! Mijn hoofd weet dat hij dood is, maar mijn hart wil het nog niet accepteren."

Bedreigd

Volgens de vriendin van het slachtoffer is zij bedreigd en mishandeld door familie van de verdachten. "Ik ben met mijn hoofd op een bar geslagen. Op mijn voorhoofd zit een litteken."
Een nicht van de slachtoffers riep aan het eind van haar verklaring iets in het Papiaments naar de familie van de verdachten. Die reageerden boos. "Meneer de rechter, we worden hier bedreigd!"

Deel via:

Meer straffen en eisen 

Strafmaat