Straffen en eisen

4 jaar cel voor hoofdcaissière Hornbach na hulp bij overval

Een 45-jarige vrouw moet 4 jaar de cel in voor haar aandeel in een gewelddadige overval op een vestiging van bouwmarkt Hornbach in Wateringen. De vrouw werkte als hoofdcaissière in de bouwmarkt en hielp mee aan de overval. Twee medeverdachten werden vrijgesproken.
Op 15 december 2014 drongen drie overvallers de bouwmarkt in Wateringen binnen via de personeelsingang met de personeelspas van de vrouw. Eenmaal binnen dreigden de overvallers met vuurwapens en namen een geldbedrag van 89.638 euro mee. Het personeel werd gekneveld en moest op de grond gaan liggen.

Omdat de daders zeer gericht te werk gingen -ze wisten bijvoorbeeld hoe de kluis open ging- oordeelde de rechtbank dat het niet anders kon dan dat de drie hulp kregen van een medewerker. De 45-jarige vrouw zou bovendien voor, tijdens en na de overval opvallend gedrag hebben vertoond. De daders zouden haar anders hebben behandeld dan de andere medewerkers.

Neef en zoon vrijgesproken

De neef (26) en de zoon (20) van de vrouw stonden ook terecht. Zij zouden de overval gepleegd hebben, maar volgens de rechtbank is daar te weinig bewijs voor. De overvallers droegen bivakmutsen en lieten geen sporen na. Wel moeten de twee mannen respectievelijk 3 en 4 maanden de cel in voor het bezit van een vuurwapen.

Deel via:

Meer straffen en eisen 

Strafmaat