Straffen en eisen

Ali G. 18 jaar cel in voor fatale schietpartij in garage

De 44-jarige Ali G. is in hoger beroep veroordeeld tot 18 jaar celstraf voor de dodelijke schietpartij in een garage in het Westelijk Havengebied in Amsterdam in 2011. Bij de schietpartij kwamen de 26-jarige Ismail Akca en de 27-jarige Söner Akpinar uit Dronten om het leven. Een andere man raakte bij de schietpartij, waarbij ook gestoken werd, zwaargewond.
Volgens het OM had G. een meningsverschil met twee broers over geld. Op de bewuste dag gingen de broers met twee anderen naar de garage in het Westelijk Havengebied omdat de eigenaren hen nog geld schuldig waren. De eigenaren zouden daarop G. hebben gebeld, omdat het geld aan hem zou zijn uitbetaald.
G. zou daarop met twee anderen naar de garage zijn gekomen. Na heen en weer gepraat en geschreeuw zou G., net als de broers, een wapen hebben getrokken in het kantoor. Kort daarop volgde een schietpartij. Één broer en iemand die met hen mee kwam werden doodgeschoten. De andere broer raakte zwaargewond.
Eerder veroordeelde de rechtbank Ali G. tot 25 jaar cel voor moord. G. stelde hoger beroep in. Het OM heeft nu twintig jaar cel geëist voor doodslag, omdat de Hoge Raad zwaardere eisen stelt voor voorbedachte raad en dus moord moeilijker te bewijzen is.

Deel via:

Meer straffen en eisen 

Strafmaat