Straffen en eisen

Celstraf voor man die seksafspraakjes maakte met minderjarige meisjes

Voor de rechtbank in Almelo is een celstraf van 1 jaar, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, geëist tegen een 34-jarige man uit Almelo. De man zocht vorig jaar zomer contact met twee meisjes van 14 en maakte een seksafspraak met ze.
De man had de meisjes ontmoet via sociale media waar hij zich had voorgedaan als een 17-jarige jongen uit Deventer. Uiteindelijk had hij contact met de meisjes via WhatsApp. Hij stuurde meerdere malen foto's van zijn geslachtsdeel en maakte uiteindelijk vorig jaar zomer een afspraak bij een lagere school in het Gelderse Kootwijkerbroek. Daar zou hij in ruil voor een pakje sigaretten seks hebben gehad met de meisjes.

Meisjes wilden hard wegrennen
Volgens de officier van justitie vertelden de meisjes dat ze niet van plan waren om seks met de man te hebben. Ze wilden na het ontvangen van de rookwaar hard wegrennen. Dat lukte niet, waarna ze vrienden inschakelden die met een auto kwamen aanscheuren. De Almeloër zou er toen vandoor gegaan zijn. In de dagen na de ontmoeting had de man nog contact met de meisjes. Hij zou ze toen hebben bedreigd, maar ook geld geboden hebben voor seks. Uiteindelijk deden de meisjes aangifte en zat de man vijf dagen op het bureau.

"Dit doe ik niet nog een keer"
De 34-jarige verdachte zei voor de rechtbank dat hij zijn les wel geleerd heeft: "Dit doe ik niet nog een keer". Uit een rapport van de reclassering blijkt dat de man een lichte verstandelijke beperking heeft en nog bij zijn vader thuis woont. Daar zou hij weg moeten om begeleid te gaan wonen.
De man heeft geen strafblad, maar volgens de officier van justitie zijn er bij de politie wel meldingen binnengekomen over de man. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak in de zaak.

Deel via:

Meer straffen en eisen 

Strafmaat