Straffen en eisen

Celstraffen geëist voor prostitueren van 17-jarige

Tegen twee 23-jarige mannen uit Amsterdam en Beverwijk zijn celstraffen van dertien en tien maanden geëist, omdat zij een 17-jarig meisje in de prostitutie hebben gebracht. Voor een 23-jarige vriendin van het slachtoffer, die de twee mannen hielp, is een gevangenisstraf van een jaar geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Op 27 juli 2017 belde een wantrouwige nachtportier van hotel Van der Valk in Akersloot met de politie, zo is te lezen in het NHD. Hij had gezien dat twee jongemannen en twee meisjes een kamer hadden geboekt, waar om het half uur steeds nieuw mannelijk bezoek aanklopte. De nachtportier vertrouwde dit niet. Volgens hem ging het om prostitutie en meende dat één van de meisjes minderjarig was.

Samenspel
Uiteindelijk gaat het om een samenwerking tussen de drie verdachten. De Amsterdammer G. regelde de kamer. De man uit Beverwijk zorgde voor de klanten. De vriendin van het slachtoffer, M., verklaarde dat de mannen haar gevraagd hadden of zij nog vrouwen wist voor werk in pokerhuizen. Zij kwam er pas in het hotel achter dat het werk iets anders betrof. Haar vriendin (die volgens M. 22 jaar was) zou wel vrijwillig hebben meegewerkt, omdat zij geld nodig had. Tijdens de bezoeken van de klanten wachtte de vriendin buiten de hotelkamer.

Deel via:

Meer straffen en eisen 

Strafmaat