Straffen en eisen

Dakar-coureur gaat cel in voor dodelijk ongeval

Voormalig Dakar-courer Mike van E. gaat achttien maanden de cel in voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk. De 51-jarige inwoner van Mookhoek in de Hoeksche Waard heeft zijn hoger beroep ingetrokken. Van E. werd in april door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld tot achttien maanden cel en 3 jaar ontzegging van de rijbevoegdheid. Daarna tekende hij beroep aan. Het is onbekend waarom Van E. afziet van een vervolg.

Van Brienenoordbrug
Van E. veroorzaakte op 15 april 2012 een dodelijk ongeluk op de A16 aan de voet van de Van Brienenoordbrug. Hij nam met hoge snelheid op het laatste moment de afslag Feijenoord. Daarbij ramde hij een Fiat Panda die op de uitvoegstrook reed. De Fiat werd door de klap getorpedeerd. Een 76-jarige vrouw kwam om het leven. Haar 55-jarige dochter raakte ernstig gewond.

Alcohol
Van E. en zijn bijrijder ging er te voet van door. Later werden ze alsnog onder de Van Brienenoordbrug ingerekend. Van E. zakte voor de blaastest. Hij bleek tijdens zijn bezoek aan de Rotterdam Marathon van die dag te veel te hebben gedronken.

Mike van E. is in het dagelijks leven eigenaar van een assurantiekantoor in Maasdam. Voor het ongeluk was hij ook bekend vanwege het rijden van autorally's, waaronder de bekende Dakar Rally.

Nabestaanden

De nabestaanden zijn door justitie geïnformeerd over het intrekken van het hoger beroep. Zij zijn blij dat het boek eindelijk kan worden gesloten.

Deel via:

Meer straffen en eisen 

Strafmaat