Straffen en eisen

Dave Roelvink krijgt 40 uur taakstraf

Dave Roelvink krijgt een boete van 1.750 euro, een taakstraf van 40 uur en een rijontzegging van zes maanden. Dat heeft de rechter vanochtend besloten. De 24-jarige dj uit Landsmeer moest zich vanochtend verantwoorden voor rijden onder invloed en een forse snelheidsovertreding in augustus.

Het OM eiste eerder vanochtend een boete van 1.750 euro, 40 uur taakstraf en een jaar lang rijontzegging tegen de zanger. Volgens de rechter is Dave al eens eerder gewaarschuwd voor zijn gedrag. Hij was eerder gepakt voor rijden onder invloed. 'U neemt nu wel maatregelen', zei de rechter, doelend op de cursus die Roelvink deed na zijn aanhouding. 'Dat siert u. Maar uw rijdgedrag was levensgevaarlijk. Ongelooflijk ernstig. Met enkel een geldboete komt u er te makkelijk vanaf'.

Er ontbreekt volgens de rechter bewijs dat de zanger liefst 180 kilometer per uur reed. Wel dat hij 40 kilometer per uur te hard reed.

Zitting
Dave Roelvink begon de zitting door gelijk spijt te betuigen. 'Heel dom wat ik heb gedaan. Daar ben ik me bewust van', verklaart de dj. Volgens Dave Roelvink heeft hij zelf meteen maatregelen genomen zodat dit nooit meer gaat gebeuren: 'Ik heb direct een cursus gevolgd. Ik heb ook gesproken met ouders, van wie de zoon is doodgereden door een dronken bestuurder.'

Afgelopen augustus werd de zoon van Dries Roelvink aangehouden nadat hij met 180 kilometer per uur over de A10 reed. Na een achtervolging wist de politie hem op het Surinameplein te pakken. Hij had ruim 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd.

Lange pauze
De rechter wilde weten waarom hij met alcohol achter het stuur was gekropen. Volgens Dave Roelvink kwam dat doordat hij een lange pauze had tussen twee boekingen. Na zijn eerste optreden is hij gaan drinken. Daarna is hij thuis een broodje gaan eten, tv gaan kijken en water gaan drinken. En dacht daarna dat hij wel weer kon rijden.

Deel via:

Meer straffen en eisen 

Strafmaat