Straffen en eisen

Duo de cel in voor seksuele uitbuiting Haarlemse

Een man uit Hoofddorp en een vrouw uit Amsterdam die een jonge Haarlemse vrouw dwongen tot prostitutie zijn vandaag veroordeeld tot celstraffen. De uitbuiting van het slachtoffer begon toen zij net meerderjarig was, meldt Haarlems Dagblad. Ze had op dat moment geld nodig omdat ze anders haar huis uitgezet zou worden. Ze klopte daarom aan bij een vriendin van haar, Felicia S. uit Amsterdam.

Huurschuld
Felicia bracht haar in contact met Moreno T. uit Hoofddorp en hij zorgde ervoor dat ze in de prostitutie geld kon verdienen. De Haarlemse stemde in om zo haar huurschuld te kunnen aflossen. Maar vervolgens bleef het tweetal haar dwingen door te werken en moest ze een groot deel van inkomsten bij Moreno inleveren.

Moreno werd veroordeeld tot twintig maanden cel. Daarbij werd meegerekend dat hij al een aantal overvallen op zijn conto had staan, waaronder een gewelddadige straatroof op een van de klanten van de Haarlemse. Felicia kreeg met 180 dagen een lagere straf. Net als Moreno moest ze de 'vriendin' die ze tot prostitutie dwong ook nog 6.000 euro betalen.

Deel via:

Meer straffen en eisen 

Strafmaat