Straffen en eisen

Eis: celstraffen voor klanten 16-jarige prostituee

Het Openbaar Ministerie heeft tot 9 maanden celstraf geëist tegen vijf mannen die een minderjarige prostituee zouden hebben bezocht. Ze zouden in een kelderbox in Schiedam seks hebben gehad met het 16-jarige meisje.
De tiener zou zijn gedwongen zichzelf te prostitueren. Justitie noemt het 'onbeschrijfelijk' wat het meisje heeft moeten doormaken in de vieze kelderbox. Zo zou ze voorafgaande aan haar eerste klant nog nooit seks hebben gehad.

Bijna alle verdachten ontkennen seks met het meisje te hebben gehad. De meesten vertelden dat ze onraad roken en voor die tijd zijn vertrokken. Zeker twee van de klanten zouden vaste prostitueebezoekers zijn.

'Verhaal rammelt'
Volgens een van de advocaten rammelt het verhaal van de tiener aan alle kanten. Het OM zou daar niet kritisch genoeg over zijn geweest. De jurist vraagt daarom vrijspraak voor zijn cliënt.
Vrijdag stonden er vijf verdachten voor de rechter in deze zaak. Vier andere mogelijke klanten verschijnen later nog voor de rechter. De rechtbank doet naar verwachting op 4 september uitspraak.

Deel via:

Meer straffen en eisen 

Strafmaat