Straffen en eisen

Hagenaar acht jaar cel in na schietincidenten en aanval op oud-hockey-international

Hagenaar Adil K. is dinsdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot acht jaar cel. K. heeft zich schuldig gemaakt aan elf strafbare feiten, onder andere bedreiging met een vuurwapen, medeplegen van ontvoering en het opdracht geven tot het neersteken van een man, met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg.
Volgens het Openbaar Ministerie is Adil K. betrokken bij twee schietincidenten, in 2012 op de Laan van Clingendaal en in 2013 op de Jacob Schorerlaan.

Ook zou hij twee mannen opdracht gegeven hebben een 53-jarige oud-hockey-international uit Den Haag te mishandelen. Hij zou de voormalige tophockeyer de schuld geven van het einde van zijn relatie. De ex-vriendin van Adil K. is de dochter van de hockeyer. Bij die aanval, op de Stevinstraat in Den Haag, werd per ongeluk een andere man, een 40-jarige Hagenaar, in zijn nek gestoken. Die raakte aan zijn gezicht verlamd.

Niet alles bewezen

De rechtbank acht de betrokkenheid van Adil K. niet op alle punten bewezen. Daardoor valt de straf lager uit dan de 16 jaar die Openbaar Ministerie had geëist.

Deel via:

Meer straffen en eisen 

Strafmaat