Straffen en eisen

Hoogbejaarde vrouw (85) urenlang verkracht in Den Haag: Vijf jaar cel en tbs

De urenlange brute verkrachting van een 85-jarige vrouw in haar eigen huis aan het Isabellaland in de Haagse wijk Mariahoeve, is Hagenaar Raymond S. (45) dinsdag op vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging komen te staan.
Het slachtoffer had haar slaapkamerraam open gezet op de warmste nacht van het vorig jaar, 1 juli 2015. De dader klom rond 05.00 uur 's ochtends naar binnen en verkrachtte haar op alle mogelijke manieren, telkens opnieuw.

Onderbroek op zijn hoofd en zweep in zijn hand
Met haar onderbroek op zijn hoofd paradeerde hij parmantig met een stijve penis door haar woning, her en der laatjes opentrekkend op zoek naar kostbaarheden. Hij vond pasjes en bedreigde haar met een schaar om haar de pincodes te ontfutselen. Maar de moedige vrouw gaf hem de verkeerde. Ook probeerde ze hem nog weg te jagen met een souvenir, een zweep, maar de dader pakte die af en sloeg haar er toen zelf mee.
Rond negen uur 's morgens, lukte het de vrouw inderdaad om te weg te komen door de achterdeur. Ze rende naar drie plantsoenarbeiders die haar opvingen. De dader vluchtte door de voordeur weg.

Opgepakt na DNA-match

S. werd een dag later opgepakt, omdat het DNA in de onderbroek van het slachtoffer matchte met het DNA van de al bij justitie bekende verdachte. Later werd er ook DNA van het slachtoffer op zijn penis aangetroffen.
De dakloze en verslaafde S., tot nog toe alleen voor vermogens- en geweldsdelicten veroordeeld, bekende of ontkende de verkrachting niet tijdens de behandeling van de strafzitting twee weken geleden. Hij beweerde zich simpelweg helemaal niets meer van de bewuste nacht te herinneren. Hij had die nacht zijn verjaardag met drank en drugs gevierd, zei hij.

Verminderd toerekeningsvatbaar

S. werd door deskundigen 'enigszins verminderd toerekeningsvatbaar' verklaard. Volgens een vriend van hem valt S. op bejaarde vrouwen: zelf ontkent hij dat. De Haagse rechtbank legde tbs op, 'omdat het onverantwoord is meneer weer naar de maatschappij terug te sturen'.

Het Openbaar Ministerie had ook vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging geeist. De verkrachtingszaak leek overigens verdacht veel op een onopgeloste zaak van negen jaar geleden. Ook toen werd een oudere vrouw in Den Haag langdurig op soortgelijke manier verkracht door een donkere man die haar slaapkamerraam was binnengeklommen: eveneens op de verjaardag van verdachte. Maar in die zaak is geen DNA-bewijs en heeft het OM geen vervolging ingesteld.

Deel via:

Meer straffen en eisen 

Strafmaat