Straffen en eisen

Justitie wil celstraf én tbs voor studentengluurder

Tegen de studentengluurder uit Nijmegen heeft de openbare aanklager woensdag in hoger beroep 4 jaar gevangenisstraf en tbs geëist. De strafeis is lager dan de uitspraak door de rechtbank ruim een jaar geleden. Toen werd Kas van R. tot 6 jaar celstraf veroordeeld. Justitie wilde hem destijds zeven jaar achter slot en grendel hebben. Ze kon toen geen tbs tegen hem eisen, omdat hij zich weigerde psychisch te laten onderzoeken. Zowel Justitie als Van R. gingen tegen die uitspraak in beroep.
Het OM houdt hem verantwoordelijk voor het betasten, aanranden, mishandelen en bedreigen van zeven jonge vrouwen tussen 2012 en 2014. Hij duwde hun een pistool in de rug, dwong ze hun onderbroek te laten zakken, zodat hij ze kon betasten. Dat deed hij scheldend.

'Geen objectieve feiten'
De advocaat van de verdachte was stellig tijdens het hoger beroep, zo blijkt uit de Gelderlander. 'Opsporingsonderzoek heeft geen objectieve feiten en omstandigheden opgeleverd wat belastend is voor mijn cliënt', zei de raadsman.

En, zo twitterde de verslaggever van de krant: 'Er is niet gerechercheerd met doel van waarheidsvinding, maar alleen met het doel om cliënt als dader te ontmaskeren. Dat is heel gevaarlijk, onvoorstelbaar eigenlijk.'

Zijn cliënt kreeg sinds 2008 meerdere boetes voor het begluren van tientallen studentes. Ook werd de Nijmegenaar veroordeeld voor eerdere aanrandingen.

Het hof doet over twee weken uitspraak.

Deel via:

Meer straffen en eisen 

Strafmaat