Straffen en eisen

OM eist 13 jaar cel voor doden Nikki Lawalata

Het Openbaar Ministerie eist 13 jaar celstraf tegen Sylvana W. voor het doden van Nikki Lawalata, het uitwissen van sporen en het dumpen van het lichaam in Lelystad. Ook moet ze psychologisch onderzocht worden. Over het motief tast justitie in het duister. Het kan daarom niet bewezen worden dat ze met voorbedachten rade handelde.
Sylvana W. zou het slachtoffer op 31 augustus 2013 hebben aangevallen in de Almeerse woning van Nikki's vriend, tevens ex-vriend van de verdachte. Daarna zou ze Nikki hebben gewurgd. Bloedsporen bewijzen dat, volgens justitie. De verdachte ontkent en wijst naar haar ex-vriend als verdachte. Wel zou ze samen met hem het lichaam hebben gedumpt aan de Torenvalkweg in Lelystad.

Het Openbaar Ministerie zag Sylvana en haar ex lange tijd allebei als verdachten. Maar volgens het OM staat inmiddels vast dat de man op zijn werk was toen Nikki Lawalata werd gedood. Volgens het OM heeft Sylvana haar verklaringen verschillende keren aangepast en heeft ze op verschillende punten gelogen. Justitie zegt dat Sylvana W. uit puur egoïsme heeft gehandeld en dat de kans op herhaling groot is. Als de verdachte tegen de uiteindelijke uitspraak in beroep gaat, vindt justitie dat ze dat beroep niet in vrijheid mag afwachten.

De rechtszaak begon vanochtend twee uur te laat omdat de verdachte niet kwam opdagen. Volgens haar advocaat was ze vanwege een privé-omstandigheid naar het Flevoziekenhuis in Almere.

Deel via:

Meer straffen en eisen 

Strafmaat