Straffen en eisen

OM eist drie maanden om bedreigen burgemeester

De officier van justitie in Beda heeft tegen wapenhandelaar Jan B. (67) drie maanden cel geëist omdat hij de burgemeester van Gilze zou hebben bedreigd. Dat zou zijn gebeurd in maart 2015.

Boos
Jan B. was erg boos toen een gemeenteambtenaar en een politieman zijn boerderij wilden controleren. B. erkende later dreigend te zijn geweest tegen deze ambtenaren maar ontkent dat hij zou hebben geroepen dat hij met Kalasjnikovs en handgranaten naar het gemeentehuis zou gaan om het ‘op het lossen’ met de burgemeester.

Lijk
Justitie wilde deze bedreigingzaak seponeren omdat B. dit jaar al werd veroordeeld tot ruim acht jaar cel, voor grootschalige wapenhandel en voor het in stukken hakken van een lijk en het in het kanaal dumpen van de stukken van het lichaam. Op die beslissing kwam kritiek. Het OM is toch gaan vervolgen door ‘voortschrijdend inzicht’. Mogelijk blijft B. in de zaak sowieso zonder straf omdat in principe een straf niet hoger mag zijn dan wanneer de zaak tegelijk zou zijn behandeld met een eerdere strafzaak.

Deel via:

Meer straffen en eisen 

Strafmaat