Straffen en eisen

OM eist twaalf jaar cel voor doodslaan man met hamer

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag in hoger beroep twaalf jaar cel geëist tegen een 74-jarige man. Hij wordt er van verdacht een 63-jarige man in 2010 om het leven te hebben gebracht met een hamer. Het levenloze lichaam van de man werd eind juni 2010 in een woning aan de Bethaniëndwarsstraat in Amsterdam Centrum gevonden. Het lichaam werd door een buurtbewoner gevonden. Het slachtoffer bleek meerdere malen met een hamer op het hoofd te zijn geslagen.

Uit camerabeelden van de winkel tegenover de woning bleek dat de verdachte op de bewuste ochtend een bezoek had gebracht aan de woning van het slachtoffer. Naar aanleiding van de beelden kon de verdachte worden aangehouden.

Volgens het OM is er genoeg bewijs dat de verdachte het slachtoffer opzettelijk om het leven heeft gebracht. 'Op basis van het beeldmateriaal kan worden afgeleid dat verdachte op 25 juni 2010 zo’n 40 minuten in de woning van het slachtoffer is geweest. Na dat bezoek is het slachtoffer niet meer levend gezien. Ook is DNA van zowel verdachte als het slachtoffer op de hamer aangetroffen waarmee het slachtoffer om het leven is gebracht', aldus de advocaat-generaal.

Omdat het motief ontbreekt, is er volgens het OM geen sprake van moord. Vandaar dat de man wordt verdacht van doodslag. De rechtbank veroordeelde de verdachte eerder tot dertien jaar cel voor moord. De verdachte ging daartegen in hoger beroep.

Deel via:

Meer straffen en eisen 

Strafmaat