Straffen en eisen

OM eist zes jaar cel tegen Haagse kopschopper

Hagenaar Dave D. (25) moet als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt zes jaar de cel in. De officier van justitie eiste de straf tegen hem voor het kopschoppen van twee slachtoffers in 2015. Het OM acht in beide gevallen poging tot doodslag bewezen. Chirurgen moesten diverse titanium platen in de lichamen van de slachtoffers schroeven, omdat ze met zoveel geweld waren toegetakeld.
Dave D. zou op 20 november een 45-jarige Hagenaar ernstig hebben toegetakeld voor het Haagse café Intiem. Het voorhoofd van het slachtoffer was ingetrapt, zijn oogkas ingedeukt en zijn bovenkaak gebroken. De Hagenaar kan zijn linkeroog nog steeds slecht bewegen en heeft een 'waarschijnlijk blijvend' litteken aan de aanval overgehouden.

Zijn advocaat eist daarom 20.000 euro smartengeld van Dave D. Hij blijft ontkennen iets met de aanval te maken te hebben, maar hij werd door kijkers herkend tijdens het uitzenden van beveiligingscamerabeelden door het opsporingsprogramma Team West.

Opnieuw mishandeling

Op Eerste Kerstdag 2015 zou de Hagenaar opnieuw een man zwaar hebben mishandeld. Dave D. gooide vanuit zijn woning een flesje naar beneden dat naast een 40-jarige voorbijganger belandde, waarna een flinke ruzie ontstond. D. zou het slachtoffer zo hard in het gezicht hebben getrapt dat hij bewusteloos raakte.

In het ziekenhuis bleek de knie van het slachtoffer gebroken. Dit slachtoffer wil ruim 2.000 euro smartengeld van de verdachte zien. Volgens verdachte hadden ze allebei schuld. 'We begonnen allebei met duwen daarna heb ik hem maar twee keer in z'n gezicht geslagen'. De officier van justitie noemt dat 'ongeloofwaardig'.

Vaker veroordeeld voor mishandelingen

Dave D. is al zes keer eerder veroordeeld voor mishandelingen. Deskundigen achtten hem daarom 'licht verminderd toerekeningsvatbaar'. De rechter doet op 3 mei uitspraak.

Deel via:

Meer straffen en eisen 

Strafmaat