Straffen en eisen

Straffen tot twintig jaar voor liquidatieteam voor aanslag Peter 'Pjotr' R.

De rechtbank heeft de uitvoerders van de mislukte aanslag op Peter 'Pjotr' R. hogere straffen dan geëist opgelegd. 'De schutters verdienen de hoogste straf', aldus de rechtbank.
R. vertrok die middag in november 2015 bij de woning van zijn moeder aan het Fregat in Diemen. Toen hij in zijn auto zat, werden er liefst 34 kogels afgevuurd. R. werd door zeven kogels geraakt maar overleefde wonder boven wonder de aanslag.
Forse straffen
Tegen de vijf verdachten waren straffen tot 18 jaar cel geëist maar de rechtbank besloot daar nog overheen te gaan. De twee veronderstelde schutters Atif M. en Gio C. moeten beiden 20 jaar opgesloten worden, oordeelde de rechtbank.
Karim S. was de chauffeur van het stel maar leverde ook de wapens, de politiekleding voor een eerdere poging en was ook in het bezit van zware explosieven. Hij kreeg 17 jaar opgelegd. Bijrollen bij de liquidatiepoging waren er voor Alejandro P. en Genaro L., zij waren onder andere verantwoordelijk voor de observatie van 'Pjotr'. Zij kregen 14 en 12,5 jaar cel.

Deel via:

Meer straffen en eisen 

Strafmaat