Straffen en eisen

Stuntende veelpleger moet 33 weken de cel in

Een 24-jarige Nibbixwouder die september vorig jaar uit de gestolen bestelbus die hij bestuurde sprong, is vandaag tot 33 weken cel en schadevergoeding veroordeeld. In dat vonnis zijn een aantal strafbare feiten die de veelpleger nog had openstaan, meegenomen. Romano K. uit Nibbixwoud stal de bestelbus op 15 september vorig jaar om er een gestolen motor mee te vervoeren. Dat deed hij samen met een vriend. Maar de mannen hadden buiten het track en trace systeem van de bus gerekend.

Lees ook: Bestelbus crasht na achtervolging met politie

Agenten wachtten de mannen de volgende dag op en besloten hen te volgen. K. probeerde zijn achtervolgers op hoge snelheid af te schudden. Toen dat niet lukte, minderde hij vaart en sprong uit de bus. Die reed nog door, ramde een auto en eindigde daarna in de sloot.

Bladblazer
Naast heling van de motor en diefstal van de bestelbus, stond K. ook terecht voor het stelen van een bladblazer. De politie lokte hem in de val met dat gereedschap, dat ook voorzien was van een track en trace systeem. K. hield vol dat hij de bladblazer zelf had aangeschaft maar kon de rechter niet van zijn gelijk overtuigen.

Naast een celstraf van 33 weken kreeg K. een boete van 550 euro. Ook moest hij de eigenaar van de motor zo'n 500 euro betalen. Het bedrijf van wie hij de bestelbus stal, moet hij een kleine euro 2500 betalen voor de bus die total loss uit het water getakeld werd.

Deel via:

Meer straffen en eisen 

Strafmaat