Straffen en eisen

Sukkelige Hema-overvallers moeten maanden de cel in

De Haagse rechtbank heeft twee overvallers van de Hema aan het De Savornin Lohmanplein in Den Haag, die op hun vlucht zélf werden beroofd van hun buit, veroordeeld tot onvoorwaardelijke celstraffen van 20 en 9 maanden.

Op 23 februari dit jaar dwongen Nicky G. (20) en Mohamed S. (19) het Hema-personeel met een mes 14.000 euro uit de kluis te halen. Bij de achterdeur van de winkel wachtte een tweede groep jongens, die getipt was over de overval, het duo op. Met duw- en trekwerk en dreigementen wist deze groep de tas met geld te bemachtigen

Het OM had tegen de twee beroofde overvallers uit Den Haag celstraffen van 28 en 24 maanden geëist. De rechtbank heeft er in haar uitspraak geen rekening mee gehouden dat ze zelf slachtoffer werden van een beroving. Een 16-jarige stagiair van de Hema, die de overvallers binnengelaten zou hebben, kreeg een celstraf van 170 dagen.

De drie overvallers van de overvallers zijn door de rechtbank veroordeeld tot onvoorwaardelijke celstraffen van 6, 4 en 2 maanden. De rechtbank verwijt deze Haagse verdachten dat ze op 'een makkelijke manier' aan geld wilden komen. Zij moeten de volledige buit terugbetalen. Het OM had tegen hen 15, 10 en 7 maanden cel geëist.

Deel via:

Meer straffen en eisen 

Strafmaat