Straffen en eisen

Tot 12,5 jaar cel geëist tegen overvallers Zoetermeerse horecaondernemer

Justitie heeft in hoger beroep 12,5 en 9 jaar cel geëist tegen de mannen die de Zoetermeerse horecaondernemer Shim Zafri van restaurant Los Muchachos hebben overvallen. Dat is hoger dan de straf die de rechter hen twee jaar geleden oplegde.
Bij de overval in augustus 2012 werd de hond van de ondernemer doodgeschoten. Zafri werd zelf ook beschoten en twee keer geraakt. Zijn zoon, die ook in het huis aan de Broekwegzijde in Zoetermeer was, bleef ongedeerd.
Tegen een 31-jarige Amsterdammer werd 12 jaar cel geëist, een 29-jarige Amsterdammer hoorde een straf van 9 jaar tegen zich eisen. In 2013 legde de rechter straffen van 8 en 11 jaar op, conform de eis van het Openbaar Ministerie. De mannen gingen hiertegen in beroep. Ze blijven ontkennen iets met de overval te maken te hebben.

'Levenslang gekregen'
Ondernemer Zafri zei voorafgaand aan de zitting dat hij voor het leven getekend is. 'Lichamelijk gaat het goed met me, maar geestelijk onderga ik nog steeds gevolgen. Als ik de sleutel in het slot hoor, vraag ik me af wat er gaat gebeuren. Ik heb levenslang gekregen door wat er gebeurd is. Mijn onbevangenheid is weg.'

De buit bedroeg destijds 1500 euro, een laptop en twee telefoons. Mede dankzij die telefoons konden de verdachten worden opgespoord.

Deel via:

Meer straffen en eisen 

Strafmaat