Straffen en eisen

Twee jaar geëist tegen Zweed die drugs smokkelde via vliegveld Hilversum

Een 35-jarige man uit Zweden stond vandaag voor de rechter op verdenking van uitvoer van cocaïne via vliegveld Hilversum. De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 24 maanden tegen de man. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) vandaag. De drugssmokkel vond oktober vorig jaar plaats. Op 2 oktober landde er een Zweeds vliegtuigje op vliegveld Hilversum waarvan de politie vermoedde dat het kwam om drugs op te halen. Toen de passagier van het vliegtuigje in een auto stapte, begon de politie aan een onopvallende achtervolging van de man.

De man bracht de nacht door in Amsterdam om de volgende dag weer op het vliegveld in Hilversum te verschijnen. Daar werd hij samen met de piloot door agenten aangehouden. In een tas die hij bij zich droeg, zat twee kilo cocaïne.

Verklaring
In een verklaring tijdens de zitting liet de Zweed vandaag weten dat hij nooit van plan was weer op het vliegtuigje te stappen. Hij zou alleen naar het vliegveld zijn gekomen om de piloot te betalen. Berichten van die dag op zijn telefoon zijn niet meer te achterhalen, omdat hij deze heeft gewist en zijn telefoon heeft teruggezet naar fabrieksinstellingen.

Celstraf
De officier van justitie geloofde weinig van het verhaal van de man en eiste de straf van 24 maanden. De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.

Deel via:

Meer straffen en eisen 

Strafmaat