Straffen en eisen

Twintig jaar cel voor moordenaars 12-jarige Danny Gubbels

De drie mannen die verantwoordelijk zijn voor de dood van de 12-jarige Danny Gubbels uit Breda, hebben alle drie in hoger beroep twintig jaar cel gekregen. Dat is een stuk hoger dan de straffen die de rechter eerder oplegde. Een van de man was eerder zelfs vrijgesproken. De uitspraak in het hoger beroep was in de extra beveiligde rechtbank van Amsterdam.
De 12-jarige Gubbels overleed in de zomer van 2010 op het woonwagenkamp aan de Rijnauwenstraat in Breda bij een schietpartij. Het huis waar hij zich op dat moment bevond, werd doorzeefd met kogels. Het hof omschreef de schietpartij als 'een overmacht aan geweld'.
De rechtbank van Breda had twee verdachten in 2013 veroordeeld tot zestien jaar cel. Een andere verdachte werd vrijgesproken. Justitie was het echter niet eens met die uitspraak en ging in hoger beroep, net als de drie verdachten.

Proces moest over
Het proces moest over, waar de tijd voor is genomen. Begin oktober eiste justitie in hoger beroep twintig jaar cel tegen de verdachten. De straf is gelijk aan de eis van justitie. Vanwege de veiligheid diende het hoger beroep niet in Den Bosch, maar in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam.

Deel via:

Meer straffen en eisen 

Strafmaat