Straffen en eisen

Veertien jaar cel geëist tegen afgeperst Rotterdams drugsbendelid

Tegen leden van een bende die grote hoeveelheden drugs zou hebben ingevoerd zijn voor de rechtbank in Rotterdam straffen geëist tot veertien jaar cel. Onder de vijf verdachten is een Rotterdammer. Volgens het Openbaar Ministerie zijn de vijf betrokken bij de smokkel van ruim 1100 kilo heroïne en 1300 kilo cocaïne vorig jaar. Tussen de leiders van de drugsbende en de hoofdverdachten ontstond ruzie, toen de lading met cocaïne zoek raakte.

De bendeleden keerden zich tegen de 43-jarige Rotterdammer, omdat ze dachten dat hij de zaak had verlinkt. Ze eisten 12 miljoen euro van de restauranthouder. Ook de schoonfamilie werd bedreigd. De Rotterdammer was zelf al gevlucht met valse reisdocumenten.

De aanklagers lieten dinsdag geluidsfragmenten horen waarin dit te horen is. Ook werden voorbereidingen getroffen om familieleden te gijzelen. De politie volgde de bende al een tijdje en greep toen in.

Volgens de politie zijn de verdachten 'geen kleine jongens' in de drugswereld, gezien de omvang van de drugstransporten. Tegen de Rotterdammer werd twaalf jaar cel geëist. De leider van de drugsbende hoorde dinsdag een strafeis van vijftien jaar.

Deel via:

Meer straffen en eisen 

Strafmaat